luni, 19 noiembrie 2012

Pelerinaj pentru „SUFLETE MARI”


Pelerinaj pentru „SUFLETE MARI”




      Duminică 30 septembrie şi luni 1 octombrie a.c., conducerea Filialei Bacău împreună cu salariaţii au organizat un frumos „DAR DE SUFLET” cu ocazia zilei „PERSOANELOR VÂRSTNICE”, membri ai filialei noastre.
     Cu un efectiv de 50 de persoane dotaţi cu merinde şi voie bună, în ciuda vărstei şi a suferinţelor adecvate ei, având pe umeri şi pe spate culoarea celor 65 sau 84 de toamne pe care le citeai pe feţele şi în mişcările parcă leneşe, am pornit la drum optimişti. După doar două ore de urcuş spre oaza de frumuseţe şi linişte a naturii, am poposit la Mănăstirea Horaiţa din judeţul Neamt, aşezată la altitudinea de 600 de metri, nu departe de poalele muntelui Horaiciorul - 1.076 de metri, langă versantul răsăritean al munţilor Stanişoarei din Carpaţii Orientali. După ce fiecare dintre noi am făcut cunoştinţă cu liniştea chiliilor şi cu smerenia călugărilor s-a trecut şi la pasul următor şi anume acolo sus, mai aproape de Dumnezeu. Înconjuraţi de harul lui ne-am deschis sufletele şi ne-am umplut inimile cu un strop de linişte, de răbdare şi de întelepciune. Frumuseţea mirifică a “răsăritului de lună plină” printre ramurile împreunate ale copacilor seculari, boncălăitul cerbilor şi toaca, cele opt turle ale mănăstirii te transformau deplin. A doua zi celor care le-a permis sănătatea, au urcat pieptiş până la cota 1000, unde se afla animat de stânci supranumitul “cuib de vulturi”, adica Schitul Horăicioara si Izvorul Tămăduirii. Aici doar trei calugări duc greul acestei lumi şi totuşi nu se plâng de nimic. Aşa cum se spune în popor că Israelul trebuie vizitat “macar o dată-n viaţă”, vă recomandăm să nu ocoliţi niciodată în viaţă Horăiţa şi Horăicioara.
        La întoarcere la Bacău am “stropit” aniversarea “vârstnicilor noştri cu puţină şampanie, i-am îndulcit şi i-am încântat cu melodii de suflet” .
        Cu această ocazie mulţumim conducerii, salariaţilor şi nu în ultimul rând firmei de transport “Cristrans”.


                                                                             Impresii de Vasile Damian
                                                                             Imagini  BASARAB PARTY


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Search