ACTIVITATI CULTURALE, SPORTIVE, ARTISTICE, DIVERTISMENT

FOTOGRAFII - Turneu International de Goalball "E primavara la Bacau" 15.03.2014
FOTOGRAFII - Poveste de la sanius 11.02.2014
FOTOGRAFII - Luceafarul Eminescian  15.01.2014
FOTOGRAFII - Party after the show - 16.07.11 Braila, Hotel Traian
FOTOGRAFII - Miss Kyra Kyralina 16.07.2011 (1)
FOTOGRAFII - Miss Kyra Kyralina 16.07.2011 (2)
FOTOGRAFII - Miss Kyra Kyralina 16.07.2011 (3)
FOTOGRAFII - Excursie Braila 15 - 17.07.2011
FOTOGRAFII - Festivalul "Ioan Blajan" & Excursie Maramures 29.06.11
FOTOGRAFII - Bucuresti, Hotel Elizeu, 01-03.04.2011
FOTOGRAFII - Suceava, Filmari pentru Favorit TV, 20.03.2011
FOTOGRAFII - Bacau, Spectacol "Martisor" 08.03.2011
________________________________________
ACTIVITATI CULTURALE, SPORTIVE SI ARTISTICE DIN ANUL 2014

          Cand spunem Asociatia Nevazatorilor Bacau, spunem viata culturala, artistica si sportiva, precum si divertisment sau petrecerea timpului liber. Activitatea culturala a anului 2014 a debutat in ziua de 15 ianuarie cu Ziua Culturii Nationale “Mihai Eminescu” Evenimentul s-a desfasurat la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" din Municipiul Bacau si a fost prilejuit de Aniversarea a 164 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu.
          Ca si in anii ce au trecut, activitatile culturale, sportive si artistice ale Filialei Bacau au fost bogate, respectand atat calendarul actvitatilor la nivel national al ANR, cat si activitatile desfasurate la nivel de filiala.
          Pentru buna desfasurare a acestor activitati, si-au dat concursul, in primul rand membrii Filialei Bacau, oameni deosebiti, talentati si cu vointa de a invinge si mai apoi organizatorii si celelalte forte implicate in aceste activitati.
Inceputul de an a debutat cu celebrele cupe de primavara la sah, table, rummy, goalball si popice, discipline la care au participat un numar de aproximativ 50 de membri nevazatori ai filialei noastre. Aceste competiti s-au desfasurat in conditii de fair play si au constituit un bun prilej de comunicare si relaxare.
           Pe data de 8 martie s-a desfasurat primul concurs trimestrial al anului, concurs intitulat “Codul bunelor maniere”. La aceasta activitate s-au inscris un numar de 4 concurenti si anume: Ana Maria Closca, Angela Roca, Marta Vernica si Costel Lazar. Concursul s-a desfasurat in conditii de optime, ocupanta locului I fiind Angela Roca, in ordine inversa Ana Maria Closca, Costel Lazar si Marta Vernica. Tot cu prilejul sarbatoririi Zilei Femeii s-a desfasurat si un concurs de miss XXL care a reunit participante din tot judetul Bacau ce s-au remarcat atat prin frumusetea interioara cat si plin farmecul exterior. Aceasta activitate s-a bucurat de un public numeros care a apreciat curajul acestor doamne si domnisoare.
           La concursul national “Pe meridianele lumii”, faza pe filiala, care s-a desfasurat pe data de 29 martie, s-au inscris 8 concurenti: Emil Neaga, Iosif Solomon, Florin Kovacs, Simona Gavril, Sabina Tizu, Costel Lazar, Mihai Furtuna si Marian Sasu. Ocupantul locului I a fost domnul Emil Neaga care s-a calificat pentru faza zonala desfasurata in data de 12 aprilie la Galati.
           “Imaginea ta conteaza”, un alt concurs national care se desfasoara la aceleasi date ca si cel de mai sus, a reunit un numar de 3 participante si anume: Simona Gavril, Ana Maria Closca si Sabina Tizu. In urma tragerilor la sorti, Ana Maria Closca a reprezentat filiala noastra la faza zonala ce s-a desfasurat la Galati.
In perioada 28-30 aprilie s-a desfasurat la Tg. Mures finala Campionatului National de Popice unde filiala noastra a fost reprezentata de echipa masculina formata din: Vasile Diaconu, Cristinel Munteanu, Vasile Damian si Florentin Damian, echipa 1
care si-a adjudecat argintul. Echipa feminina compusa din: Laura Damian, Marcu Adriana si Balint Lilioara s-a intors cu 2 medalii de argint. Sortii pentru lotul National i-au fost favorabili in acest an tot domnului Vasile Damian care a adus tarii medalia de argint la Campionatul European din Polonia desfasurat in perioada 7-15 iunie.
In data de 15 mai “Maria sa, barbatul” a fost sarbatorit intr-un cadru mirific. Cu aceasta ocazie s-au desfasurat cupe si intreceri la sah, table si rummy.
Tot in aceasta luna s-a desfasurat si concursul literar “Pasii profetului” unde d-l Cristian Vasile a obtinut locul 3.
            La goalball activitatile au debutat in data de 15 martie cand a fost organizata cupa “E primavara la Bacau”, intrecere ce a reunit un numar de 4 echipe: Arges, Satu Mare, R. Moldova si evident, Bacau. Sirul competitiilor la aceasta disciplina continua cu participarea la Cupa Amicala Internationala de la Chisinau de la inceputul lunii mai si Cupa Internationala de la Satu Mare, desfasurata la finele lunii mai. La faza zonala desfasurata la Valcea, echipa filialei noastre compusa din: Florin Kovacs, Ionut Anton, Ciasar Maximilian si Lucian Sumanaru a obtinut locul 2, calificandu-se pentru finala ce se va desfasura la Arges.
            Prima jumatate a anului se incheie cu festivalul-concurs de muzica populara si romanta ce s-a desfasurat la Botosani in perioada 26-28 iunie. La acest festival Filiala Bacau a obtinut premii impresionante: Locul I - Formaţii (Formaţia "Bistriţa"), Locul I - Costică Sandu (Acordeon), Locul II - Petrică Avădănii (Romanţe), Locul II - Viorel Zvîncă (Instrumente de suflat), Locul II - Ionică Horătău (Vioară), Premiul de participare - Nicolae Popa (Instrumente tradiţionale), Premiul de Excelenţă - Mihai Năstase (Folclor) . Alaturi de cei enumerati, Formatia “Bistrita” a fost completata de bateristul Eugen Baba si nu in ultimul rand, pentru ocuparea locului I, si-a adus aportul si domnul Costica Avadanii la contrabas.
Referent cultural-sportiv,
BOGDAN FLORIN BASARAB
________________________________________
Impresii de vacanta
        Cand spui vacanta de vara, inevitabil te gandesti la soare stralucitor, la multe grade in aer, si bineinteles la balaceala, inot care ne relaxeaza si ne improspateaza.
Asa a inceput sejurul nostru la Mamaia organizat de conducerea Filialei Nevazatorilor din Bacau. Cu o multime de bagaje, muzica si buna dispozitie am parcurs drumul pana la Marea Neagra in seara de 24 august. Dupa ce ne-am cazat, ingnorand oboseala drumului am alergat cu totii pe plaja si in apa nesperat de calda pentru aceasta perioada. Stralucirea, veselia si o vreme frumoasa ne-au fost companie o saptamana intreaga.
Pentru o vacanta reusita, organizatorii ne-au sugerat activitati care impletesc relaxarea si acumularea de noi informatii in timpul diverselor plimbari incantatoare. Astfel am vizitat Delfinariul, unde un spectacol deosebit ne-a imbogatit ziua. De asemeni parcul zoologic a fost parte din aceasta vizita. Pestisori colorati plinbandu-se in apa cristalina, pasarelele cu zborul lor neobosit si animalele lenese ce stateau la soare au fost la finalul zilei o bucurie, ramanand o amintire placuta. Urmatorul moment de neuitat a fost Parcul de Distractii Aqua Magic. O excursie minunata a fost la Nisipurile de Aur in Bulgaria. Pentru multi dintre noi a fost prima data iar placerea de a cunoaste alte locuri a facut ca timpul sa zboare rapid. Nisipul auriu din statiunea bulgara, cu gradinile de basm de la Balcic au umplut ziua cu impresii fascinante.
         Frumoasa gradina botanica, cu parauri racoritoare, verdeata si flori multicolore, copaci umbrosi, sere cu plante rare, alei si scari pietruite au intregit atmosfera de basm in care doresti sa revii. Castelul Reginei Maria cu picturile si obiectele vremii ofera o priveliste de vis a marii, o pace si o dorinta de a contempla frumosul peisaj de la balcon.
Pe 29 august la primele ore ale zilei, cei care au dorit, au privit rasaritul si s-au plimbat pe malul marii, renascand parca odata cu ziua cea frumoasa. Dupa amiaza am vizitat acvariul din Constanta unde am fost impresionati de multitudinea de pesti jucausi, cu bogatia lor de forme si culori. Seara s-a desfasurat in Satul de Vacanta unde, imbracati de sarbatoare am petrecut la o masa festiva cu muzica si dans pana mult dupa miezul noptii. La iesire, in drum spre autocar, veselia a continuat cu o hora mare in fata unei terase cu muzica de petrecere. Frumoasa noapte tarzie de vara si muzica lautareasca au creat si lasat in amintire momente deosebite.
          Sambata, in ultima zi a sejurului ne-am abandonat marii, plajei, brizei, incheind-o pe faleza, la carnavalul Carelor Alegorice, invocand atmosfera din Egiptul vechi. Drumul de intoarcere a fost la fel de placut, multumirea si amintirile din vacanta, muzica si confortul, facand sa treaca rapid ziua de duminica.
          Modul de organizare si compania tuturor ne fac sa dorim repetarea iesirilor in grup care fac viata mai bogata, mai frumoasa si de multe ori mai usoara. Credem ca a meritat din plin efortul de organizare facut cu suflet, fapt pentru care cei mai multi dintre noi am avut o bucurie sufleteasca primind un dar de la inima la inima.


Marinica Tuluc 


 Drumetie in Ardeal
    In zorii zilei de 8 Aprilie am pornit cu bucurie si speranta  spre tara Fagarasului, impreuna, 20 de colegi animati de un gand curat in postul mare, cu dorinta de apropiere de cuvantul si intelepciunea parintelui Arsenie Boca.
Ajunsi la manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus in acea dimineata binecuvantata de caldura soarelui primaverii ne astepta o zi memorabilia.
Intrand In atmosfera pe o frumoasa poarta maramuresana  am patruns intr-o zi de basm:  pasarele mii,
preoti muntii mari, pasari lautari.
E imposibil ca sufletul sa nu vibreze o data cu explozia de vers si cantec a padurii care inconjoara manastirea Brancoveanu cu atata pace cat sa umple golul creat de nimicurile lumii.
Un sentiment plenar , momente  de fericire, iubire a creatiei lui Dumnezeu, ne-au relaxat, ne-au contopit parca, cu natura inconjuratoare.
Dupa ce ne-am cazat ziua frumoasa a oferit fiecaruia din noi prilejul de a alege ce ar vrea sa faca.
O parte a grupului a ramas la manastire de vorba cu preotii la marturisit.
Ceilalti am pornit pe un drum forestier , prin padure, in munte.
Raul ramul, prietene, cu susurul lor, ne-au insotit ascensiunea.
Apa limpede, pe cursul careia am urcat, linistea, miscarea ne-au daruit un tonus pozitiv incluzind fiinta noastra in acest peisaj divin, ne-am simtit parte integranta.
Pe un colt de rai am trait momente rar tangibile.
La intoarcere am fost la primul izvor sfintit de parintele Arsenie Boca.
Dupa trei ore de traseu obositi dar multumiti am reusit sa poposim la izvor cu o lumanare, o ruga, si un gand curat pentru Sfantul Ardealului care prin maretia sufletului sau, ne transmite putere si credinta in valoarea suprema a lumii: Isus Hristos.
Seara s-a incheiat cu slujba de vecernie care in mod discret ,dar clar, umplea curtea de cuvantul divin.
Toata lumea a ajuns in final in padure, la izvor unde cantecul pasarilor umplea inserarea cu o muzica sublima.
In urmatoarea zi am plecat spre Saliste, unde colegii nostril s-au antrenat la sala de popice a localitatii impreuna cu cei din Sibiu.
Ne-am continuat excursia noastra in tara Hategului la Prislop, la mormantul parintelui Arsenie.
Pomii infloriti multicolor, iarba proaspata,  florile plantate in curtea micutei manastiri au fost un balsam care a mentinut tuturor o stare de bucurie si pace.
Cum calatorului ii sta bine cu drumul, am purces spre Hunedoara, unde, in apropiere am vizitat castelul Corvinilor (Huniazilor).
Un ghid pasionat ne-a introdus in atmosfera locului, a timpului trecut al stramosilor nostri.
In pleiada de bucurii si sentimente am mai adaugat cateva trairi de mandrie si multumire pentru cei ce ne-au lasat mostenire aceste meleaguri prin jertfirea si daruirea lor.
Am ajuns la lacul Cincis.
Am luat cina, ne-am cazat si am continuat sa fim uimiti de frumustea imprejurimilor.
Dupa odihna, o alta dimineata insorita a inceput.
Colegii s-au antrenat in sala de popice cu entuziasmul caracteristic sportului.
Malul lacului era o poveste, visul fiecaruia pentru o plimbare romantica.
In linistea diminetii, cantec de fazani si pasarele, plutea umpland inimile de frumusete.
In jurul pranzului am pornit spre casa imbogatiti sufleteste, cu dorinta de a retrai, si recreia, momentele binefacatoare .
In drumul spre Bacau, in microbuz s-a simtit buna dispozitie a tuturor prin glume, rasete,  dedicatii muzicale din partea soferului care a fost alaturi de noi si ne-a adus sanatosi acasa.

                                                                                                                             Marinica Tuluc
Imagini de la aceasta activitate gasiti pe pagina de Facebook: ANR Filiala Judeteana Bacau

* TURNEUL INTERNATIONAL DE GOALBALL "E PRIMAVARA LA BACAU"


           Dragi iubitori ai sportului, iată-ne la jumătatea lunii martie a anului în curs și primul eveniment sportiv s-a încheiat cu brio. 
           Mulțumită Consiliului Director al Filialei Nevăzătorilor din Bacău, în perioadă 14-16 martie s-a desfășurat  turneul internațional ”E PRIMĂVARĂ LA BACAU”, unde au răspuns prezent  echipele filialelor Argeș, Bacău, Satu Mare și echipa națională a Republicii Moldova.
          Competiția s-a desfășurat  după standardele naționale și internaționale, organizatorii hotărînd programul de joc astfel: în prima parte a zilei să se joace fiecare cu fiecare după tabelul Berger, făcându-se clasamentul după cele 6 meciuri, iar în cea de a 2-a parte să se joace finala mare între ocupantele locurilor 1-2  și finala mică între ocupantele locurilor 3-4.
          Pentru buna desfășurare a acestui eveniment au pus umărul și arbitrii Monica LUKACS și Attila VERES, secondați de arbitrii debutanți, Mihaela SOARE și Bogdan BASARAB, ambii fiind referenți cultural-sportivi ai  Filialelor  Argeș, respectiv Bacău.
          După prima parte a zilei, clasamentul a arătat astfel: locul 4 Republică Moldova cu 0 puncte, locul 3 Bacău cu 3 puncte (a învins  Moldova), locul 2 Satu Mare cu 6 puncte (a învins  Bacăul și Moldova), locul 1 Argeș cu 9 pucte învingând toate cele trei echipe.
          Urmînd desfășurătorul,  finală mică a avut loc între echipele Bacău și Moldova,  bacaoanii învingând și de această data cu scorul 12-11, câștigând medalia de bronz.  Finala mare s-a jucat între echipele Satu Mare și Argeș, satmarenii învingând de această data cu scorul de 13-4, luând cu ei medalia de aur iar argeșenii recunoscându-se învinși s-au mulțumit să ducă la Pitești medalia de argint.
           Ca orice competiție care se respectă  și cea de la Bacău a acordat un premiu golgheterului  competiției în persoana lui Cosmin Calotă, membru în echipa Argeșului, care a avut  33 de goluri marcate.
            Acest turneu internațional de la Bacău a avut că scop evaluarea nivelului actual de pregatire, întărirea relațiilor de joc și nu în ultimul rând, posibilitatea de socializare interactivă între sportivi și, după părerea mea, el și-a atins scopul.  Sper, de asemeni,  ca toți participanții să fie în asentiment cu mine.
           Cu credința că aceste evenimente sportive se vor repeta și sportul românesc va fi mai bine reprezentat peste hotare, închei cu promisiunea că vă voi ține la curent cu toate evenimentele sportive la care voi participa. 
                         
                                                                                   Florin KOVACS, membru ANR Bacău       
            


* E PRIMAVARA LA BACAU

Ca toata natura si noi aspiram la venirea primaverii, explozie de dinamism, bucurie, sarbatoare. In acest sens ne-am mobilizat de timpuriu, multime de domni, doamne si domnisoare pe data de 1 Martie sa intampinam martisorul cu o petrecere potrivita cu dispozitia noastra. Ca totul sa fie complet agreabil ne-am deplasat la Slanic Moldova cadru atat de placut si binefacator. Pentru pofta de dans am hotarat ca totul sa fie precedat de o drumetie si un concurs de orientare turistica, un pahar de vin, cantece si voie buna. Rezultatele concursului, echipele castigatoare au fost desemnate in amfiteatru, intr-o atmosfera destinsa. Seara s-a desfasurat vioaie si antrenanta, festiva si indestulata cu bucate si pasi de dans in compania formatiei restaurantului Euro Vacanta. Ziua insorita din Slanic Moldova pana la drumul de intoarcere a ramas o amintire foarte vie. Asa cum se cuvine in alt cadru si ritm de ziua femeiii, pe 8 Martie neam intalnit la sediul filialei din Bacau, la alte concursuri si o tombola. Cativa colegi au pregatit un material util tuturor despre codul bunelor maniere. Dupa ce s-au stabilit castigatorii concursului, sub genericul ,,E Primavara la Bacau,, s-a trecut la probele de miss pentru doamnele XXL. Chiar la aceasta categorie, doamnele au dovedit spirit competitiv, suflet deschis, bucuria de a participa in pasi de dans, cu prezentari si preferinte personale privind abilitatile, gusturile culinare de la plus la minus. Tombola ne-a animat pe toti de o potriva, alaturi de o gustare si un desert. In final s-au facut urari la un pahar de vin despartindu-ne relaxati, adaugand o floare a bucuriei in sufletul nostru, intr-o zi adevarata de primavara.                                                                                                  Marinica Tuluc, membru ANR Bacau


*POVESTE DE LA SĂNIUȘ 11 februarie 2014- Din categoria DIVERTISMENT

       Într-o zi „stralucitoare” de februarie nevăzătorii Asociaţiei Bacău au organizat o frumoasă acţiune în aer liber, într-o atmosferă de poveste. Încă din momentul plecării din Bacău spre Măgura, buna dispoziţie şi muzica au prevestit o zi, aş spune memorabilă. Soarele strălucitor, căldura de afară, aerul curat, liniştea aşternute peste dealurile pline de zăpadă, ne-au umplut sufletele de bucurie constituind o binecuvântată evadare din cotidian.
      Veselia, râsul, prietenia şi revederea cu colegii ne-au relaxat cu adevărat, contribuţia fiind a tuturor. Săniuţele şi foliile de nailon, bulgării de zăpadă, vinul fiert şi gustările împărţite frăţeşte, toate ne-au ţinut activi, aş spune ca în vremurile copilăriei. Bătaia cu zăpadă, glumele, pozele haioase cât şi filmuleţul au făcut din timpul petrecut o reuşita concretizată în sentimentul de dragoste de frumos, de apropiaţii noştrii, o sărbătoare senina, un sentiment înalt şi plenar.
       Cu câteva zile în avans Zilei Îndragostiţilor, am creat împreuna cu conducerea filialei un crâmpei din dragostea eterna care ne umple vieţile acum în aceste zile mai reci când nevoia devine mai acută, de a primi şi oferi căldura şi iubire.
                                                                                                         Membru ANR Bacău,
                                                                                                                    TULUC MARINICA
Imagini de la acestă activitate - AICI

*LUCEAFARUL EMINESCIAN la BACAU - 15 ianuarie 2014

Luceafărul Eminescian

       "Sub steaua lui Eminescu" s-a desfăşurat manifestarea culturala dedicată sărbătorii a 164 de ani, de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu - 15 ianuarie 1850 - ce s-a desfăşurat la complexul muzeal "Iulian Antonescu"- Bacău, la care au participat ca spectatori şi nevăzătorii din cadrul filialei noastre.
       Aceştia au fost fascinaţi de informaţiile primite, prin comunicările făcute privind viaţa şi opera lui Eminescu expuse de către prof.univ.dr. Ştefan Munteanu si conf.univ.dr. Ioan Dănilă.
       Actori ai Teatrului Municipal "George Bacovia", Vasilica Neagu şi Valentin Branişte, acompaniaţi la pian de prof. Dragoş Lungu, au prezentat un recital lirico-muzical din opera lui Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle.
      A fost un regal de poezie şi muzică, cu care a debutat şi anul nostru cultural dorindu-ne cât mai multe evenimente de acest gen.

                                                                                               Dumbrăveanu Madeleine Maria

                                                                                  Membru al Asociaţiei Nevăzătorilor Filiala Bacău
  Puteti naviga aici catre acest subiect, pentru a viziona fotografii de la aceasta manifestare.*FESTIVALUL "FLORI DE GHEATA" (TEATRUL G. BACOVIA - Bacau) 07.12.2013 Intregul set de filmari contine 2 clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.

*FESTIVALUL DE MUZICĂ POPULARĂ ŞI ROMANŢĂ - ION BLAJAN - 27 iunie 2013, Craiova. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*TURNEU GOALBAL 31 mai 2013 - Valcea Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*PE MERIDIANELE LUMII & IMAGINEA TA CONTEAZĂ, Fazele zonale, 27 aprilie 2013, in organizarea Filialei Bacau  Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.


*PE MERIDIANELE LUMII & IMAGINEA TA CONTEAZĂ, Fazele pe filiala, 13 aprilie 2013 Intregul set de filmari contine 2 clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.
*8 Martie 2013 sarbatorit la ANR Bacau. Intregul set de filmari contine 3  clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect. Cu aceasta ocazie s-a desfasurat si concursul trimestrial cu tema "Femei celebre"  , material ce poate fi audiat in textul marcat cu rosu, precum si un CONCURS DE MISS, desfasurat pe doua sectiuni de varsta.

*MANIFESTARI DEDICATE SARBATORILOR DE IARNA in anul 2012 puteti gasi foarte usor accesand pagina YT Basarab Party, sectiunea "Videoclipuri".

*Cunoaste-ti istoria prin atingere 17.10.2012, Proiect desfasurat la Galati de catre MUZEUL DE ISTORIE GALATI, cu finantarea ADMINISTRATIEI FONDULUI CULTURAL NATIONAL (A.F.C.N.) Intregul set de filmari contine 2 clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect. Tot cu aceasta ocazie s-a facut si o deplasare la MANASTIREA VLADIMIRESTI, din Comuna Tudor Vladimirescu, Galati. Pentru vizionarea materialelor filmate, va rugam sa dati click pe campurile marcate cu rosu.

*Intâlnire bilaterală între filialele Suceava şi Bacău ale ANR 15.10.2012. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*CAMPIONATUL NATIONAL DE ATLETISM - Iasi 11.10.2012. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*Nevăzătorii băcăuani învaţă să lucreze la calculator 26 august 2012
         Un grup de zece persoane cu deficiențe de vedere, membre ale Asociatiei Nevazatorilor din Romania (ANR) Filiala Bacau, invata, in aceaste zile, sa lucreze pe calculator. Actiunea se deruleaza in cadrul proiectului cu finantare europeana „Integrarea pe piata muncii si incluziunea sociala a persoanelor c deficiente de vedere, prin competente T.I.C (Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor)”, program prin care, la nivel national, se urareste initierea in lucrul pe computer a 500 de persoane nevazatoare dintre care cele mai bune, in functie de rezultate, vor fi selectate pentru a participa la cursuri avansate pe calculator, online.
Scopul final al proiectului este, integrarea pe piata muncii a 150 – 200 de persoane cu deficiente de vedere. La nivelul judetului Bacau, cursul de initiere pe calucltaor se desfasoara la sediul ANR Bacau, in perioada 20 august – 7 septembrie 2012, fiind sustinut pentru cei zece ucenici nevazatori, de catre unul din putinii formatori nevaztori din tara cu competente in acest sens, profesor Radu Vasile.
„Cursantii invata utilizarea sistemului de operare Windows 7, programele care vin impreuna pentru redactare, text, navigare pe internet, primire-trimitere e-mail si altele asemenea necesare in lucrul la birou. La finalul cursului, absolventii vor da un examen, cei mai buni dintre ei, in functie de rezultate, urmind sa fie selectati pentru a participa, mai departe, la cursurile online.
Concomitent, la nivel national, in cadrul proiectului, se desfasoara activitati de identificare si contactare a agentilor economici care ar putea, prin specificul activitatii lor, sa angajeze persoane nevazatoare.
In prima faza, la acesti agenti economici, vor fi angajate cu salariu platit din proiect, persoane care sa asiste persoana nevazatoare incadrata in munca”, ne-a spus Radu Vasile, formator in cadrul proiectului. Parteneri in program, la nivel national, sunt Asociatia Nationala a Nevazatorilor din Romania, societatea SIVECO si Fundatia „Cartea Calatoare” Focsani. (Madalina ROTARU)

Cursurile in domeniul IT au fost sustinute de Prof. Formator: RADU VASILE, Asist. Formator: BOGDAN BASARAB in cadrul sediului ANR Filiala Judeteana Bacau, proiectul fiind in parteneriat cu Fundatia "Cartea Calatoare" Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*Cupele de Vara la sah, table, rummy, skandenberg desfasurate in luna august 2012 pot fi vizionate accesand pagina YT Basarab Party, sectiunea "Videoclipuri".

*Goalball Bacau 13-15 iulie 2012. Intregul set de filmari contine 2 clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.

*EXCURSIE IN GRECIA, INSULA ZAKYNTHOS, IUNIE 2012 Intregul set de filmari contine 3 clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.

*CONCURS TRIMESTRIAL - MARIA SA, BARBATUL, 25 mai 2012 Intregul set de filmari contine 3 clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect. Invitat special, DUMITRU SECHELARIU

*Campionatul National de Popice - Iasi 2012. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.
*Omul cu ochelari negri - Faza zonala a concursurilor Braille - 21 APRILIE 2012, SLANIC MOLDOVA. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*CEL MAI FRUMOS OU DE PASTE editia a V-a, eveniment organizat de DGASPC Bacau, in luna aprilie 2012. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*Cel mai rapid si corect cititor braille - Concurs, faza pe filiala 31 martie 2012 Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*Cupa "Martisor" la Popice - 27 februarie 2012, ARENA POPICE CFR IASI. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.
*8 Martie 2012 sarbatorit la ANR Bacau. Intregul set de filmari contine 2  clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect. Cu aceasta ocazie s-a desfasurat si concursul trimestrial cu tema "Nadia Comaneci - Legenda Gimnasticii mondiale"  , material ce poate fi audiat in textul marcat cu rosu.

*PE URMELE LUI EMINESCU, 12 ianuarie 2012. Un omagiu adus Marelui Eminescu, eveniment ce s-a desfasurat la Salonul de Piane Bacau, in organizarea filialei noastre. Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*MANIFESTARI DEDICATE SARBATORILOR DE IARNA puteti gasi foarte usor accesand pagina YT Basarab Party, sectiunea "Videoclipuri".

*MISS KYRA KYRALINA - 15-17 iulie 2011, BRAILA Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*EXCURSII LA MANASTIRI, in tara, la care au participant membrii Filialei Bacau. Doua exemple semnificative ale acestor manifestari: MANASTIREA BARSANA (Maramures) si MANASTIREA VLADIMIRESTI (Com. Tudor Vladimirescu, Galati) Pentru vizionarea materialelor filmate, va rugam sa dati click pe campurile marcate cu rosu.

*TURNEUL DE GOALBALL 27-29 mai 2011 Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*TURNEUL DE GOALBALL - "BASTONUL ALB" BACAU 14-16 octombrie 2011 Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*ANSAMBLUL "BISTRITA" BACAU LA SUCEAVA -    Filmari pentru FAVORIT TV 2011 Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind   singurul clip ce prezinta acest eveniment.

*LANSARE DE CARTE - CORNEL ISAILA 2011 
Lansare de carte la Biblioteca JudeteanaAutorul Cornel Isaila relanseaza astazi, la Biblioteca Judeteana "Costache Sturdza" Bacau, volumul de versuri "Ginduri vii pentru copii", editia revizuita si adaugita, aparuta in acest la Editura Corgal Press. Cartea este ilustrata de Vladut Isaila, fiul autorului, si este insotita de un CD cu versuri recitate de bibliotecara Atena Mariana -- Zara, care semneaza si prefata, alaturi de bibliotecarul Eugen Sendrea. Lansarea are loc de la ora 12.00, la Sectia pentru Copii a institutiei de cultura, mutata recent in cladirea Complexului Muzeal "Iulian Antonescu", din strada 9 Mai, nr.7. Vor vorbi despre noua aparitie editoriala scriitorul Cornel Galben, director al Editurii "Corgal Press", si Laura Damian, presedinta a Asociatiei Nevazatorilor -- Filiala Bacau, organizatie partenera a Bibliotecii Judetene in derularea acestei actiuni. Vor participa copii de la Gradinita Speciala a Nevazatorilor si de la Scoala "Domnita Maria".
Sursa articol: Ziarul de Bacau, 12 Oct 2011 Laura Huiban
 Intregul set de filmari contine 4 de clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect. 


*Preselectie pentru Finala Campionatului National de Popice - ANR Bacau (Galati, 2011) Puteti naviga aici catre acest subiect, fiind singurul clip ce prezinta acest eveniment.


*ANIVERSARE 50 DE ANI DE EXISTENTA 
În ziua de 18 august 2011 s-a desfășurat la Bacău, la Filarmonica Mihail Jora, ,,A 50-a Aniversare ,, a Filialei județene Bacău a ANR.Acest eveniment s-a bucurat de un public numeros, peste 200 de persoane, invitați din partea oficialităților locale, județene, altor asociații și fundații, profesori și oameni de cultură.
În debutul acestei festivități s-a intonat imnul de stat al României, imnul nevăzătorilor din Bacău și apoi d-na Președintă Laura Damian a prezentat retrospectiva celor 50 de ani de existență ai filialei noastre. Cu această ocazie a fost lansată prima monografie a nevăzătorilor din Bacău, autorul acesteia fiind renumitul profesor-istoric Eugen Șendrea. Trecerea între generații a fost făcută între 5 veterani care au ajuns aceste clipe și 2 copii de la grădinița ,, Norocelul,, care au preluat ștafeta.
Spectacolul a fost prezentat de d-na profesor Atena Zară de la Biblioteca Județeană Bacău și de d-l profesor Paul Deboveanu, sub a cărui îndrumare s-a realizat și programul sportiv al nevăzătorilor din județul nostru.
În cadrul acestui eveniment s-au oferit diplome de excelență, de onoare și merit dar și diplome ,,in memoriam,, dedicate celor ce nu mai sunt printre noi și oferite ca simbol al mulțumirii, familiilor acestora. Pe lângă aceste diplome s-au oferit cupe aniversare și volume din ,,Istoria nevăzătorilor din Bacău,, celor invitați la această manifestare.
Acest spectacol a umplut ochii participanților cu lacrimi de bucurie încă de la început, încheindu-se cu recitalul formației artistice și al formației de dansatori ai filialei Bacău.
Întregul eveniment a fost filmat și poate fi vizionat integral pe site-ul youtube sub numele ,,Aniversare ANR Bacău.,,
Seara s-a încheiat cu o petrecere minunată la Hotelul Decebal din Bacău.
Un articol de: Bogdan Basarab.  Intregul set de filmari contine 17 de clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.
*Nevazatorii bacauani pe LITORALUL ROMANESC 2011 
   Intregul set de filmari contine 15 de clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect. 

*Festivalul concurs de interpretare muzicala "Ioan Blajan"    2011 - Maramures. Intregul set de filmari contine 3 de clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.

*EXCURSIE IN GRECIA 2011 - Filmarile integrale pot fi vizionate pe canalul YT  Basarab Party , aici prezentandu-va doar un link exemplificativ. Intregul set de filmari contine 22 de clipuri.  Puteti naviga aici catre acest subiect.

*8 Martie 2011 sarbatorit la ANR Bacau In ziua de 8 martie 2011 la clubul filialei din Bacau a fost omagiata cea mai draga faptura din lume ...MAMA. Pentru aceasta, conducerea filialei a pregatit un program artistic prezentat de Cornel Isaila si Vasile Cristian, dedicat primelor 25 de femei de succes care au facut onoare in ultimii 10 ani filialei noastre. Va enumeram doar cateva : Liliana Cioineag, Viorica Busuioc, Maria Seciu, Paraschiva Alupoaie, Anisoara Barhala s.a.m.d. La aceasta actiune clubul a fost neincapator. Cei 140 de participanti au fost tratati cu aperitive, prajituri, fructe si nu in ultimul rand, fiecare a primit o inimioara castigatoare la tombola « Martisor 2011 ». Activitatea nu s-a terminat aici, formatia artistica « Bistrita » a cantat si i-a incantat pe toti pana tarziu dupa-amiaza, cand, in jurul orei 18 :00 s-a plecat la Restaurantul Militar Bacau unde, pana tarziu in noapte, formatia restaurantului ne-a oferit o surprinzatoare seara de dans si voie buna. Surpriza cea mai mare a fost prezenta in mijlocul nostru a grupului de copii « Stelutele » condus de Prof. Mugurel Noima, care, prin cantecele lor, au adus lacrimi de fericire pe obrajii tuturor participantilor. Pe aceasta cale dorim sa aducem inca odata multumiri colaboratorilor nostri, dupa cum urmeaza : Atena Zara -- Biblioteca Judeteana Bacau, Profesor - istoric Eugen Sendrea, Casis Constantin -- Manager RMB, Elena Popa -- Secretar executiv, Bogdan Basarab -- Referent cultural, Laura Damian -- Presedinte. Referent cultural- sportiv , Basarab Bogdan Florin 
Intregul set de filmari contine 3 de clipuri. Puteti naviga aici catre acest subiect.

Search