miercuri, 13 august 2014

“Cupa de Vara” la Slanic Moldova


Frumusetea unei zile de vara a fost traita din plin de membrii Filialei Judetene Bacau a Asociatiei Nevazatorilor din România, ei participând în statiunea Slanic Moldova la desfasurarea unor palpitante concursuri.
Este vorba despre “Cupa de vara” la sah, table si rummy, o întrecere care a avut loc într-o locatie (la Baza de turism si tratament “Eurovacanta”), ce a oferit tot confortul necesar unor asemenea concursuri. Bucuria participarii la o astfel de competitie a fost împartasita de catre membri fiilialei bacauane.
În asteptarea primelor dispute, înca din autocarul ce a adus pe participantii si însotitorii acestora la Slanic Moldova, Laura Damian, presedinta Filialei Judetene a Nevazatorilor Bacau, a adresat concurentilor îndemnul de a persevera pentru obtinerea victoriei si de a se bucura de atmosfera concursului.
“În acest an, datorita finantarii de catre Primaria municipiului Bacau a Proiectului «Performanta si perseverenta în rândul persoanelor nevazatoare», organizam întrecerile «Cupei de vara» la Slanic Moldova.
De regula, competitia se organiza la Bacau si ne bucuram foarte mult de oportunitatea oferita în acest an de catre municipalitatea bacauana”, a mai declarat Laura Damian. Sedinta tehnica a stabilit regulile de desfasurare ale întrecerilor, la care au participat 14 concurenti la sah si peste 25 la table si rummy.
Concursul sahist a fost unul eliminatoriu, sahistii impresionând prin puterea de concentrare asupra fiecarei mutari a pieselor de sah. La capatul unei dispute prelungi, cu multe partide de sah care s-au jucat de-a lungul a peste opt ore, au disputat finala Danut Mocanu (din Bacau) si Canea Petrica (din satul Pustiana, comuna Pârjol).
Fiind al doilea favorit al acestui concurs bacauanul Danut Mocanu a încheiat victorios disputa cu adversarul sau, clasându-se pe locul 1. La concursul de table, unde s-a vazut marea pasiune pentru acest sport a nevazatorilor, a câstigat primul loc Dumitru Bejan. El are în palmares si câstigarea unor concursuri pe tara, iar succesul de la “Cupa de Vara” de la Slanic Moldova considera ca se datoreaza faptului ca joaca table în fiecare zi.
Întrecerile de la rummy au reconfirmat ca învingatoare pe Maria Olteanu, din Comanesti, care a reusit aceasta performanta si anul trecut. De aceasta data a reusit sa se claseze pe locul I dupa patru partide câstigate la masa de joc, pe locul 2 fiind bacauanca Ana Buca.
Mentionam ca alaturi de Laura Damian, presedinte a Filialei Judetene a Nevazatorilor din Bacau, rezultatele înregistrate au fost omologate de catre Elena Popa (secretar executiv), de referentul Bogdan Basarab si de contabila acestei filiale, Roxana Ciuperca.
Festivitatea de premiere a câstigatorilor a fost urmata de o plimbare a nevazatorilor bacauani, de la parcul statiunii supranumite pe drept cuvânt “Perla Moldovei”, la mirificele izvoare cu apa minerala de aici si pâna la “cascada” învolburata a apelor Slanicului.
Astfel, fiecare moment petrecut la Slanic Moldova de catre membrii Filialei Judetene Bacau a Asociatiei Nevazatorilor din România a conturat ca o reusita deosebita desfasurarea editiei din acest an a “Cupei de Vara” – o întrecere asteptata cu mare bucurie de catre participanti.
Autor:Ion Moraru 
Sursa: http://www.desteptarea.ro/cupa-de-vara-la-slanic-moldova/ 
12/08/2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Search